Marketing i reklama - możliwe kilka zleceń
Zwiń
X
-
Marketing i reklama - możliwe kilka zleceń
Witam,
Jako, że ostatnio przejąłem temat marketingu (zresztą nie tylko) w firmie,
doszedłem do wniosku, że mógłbym wesprzeć "forumowe" grono i zlecić wykonanie kilku rzeczy firmom, które działają w poszczególnych branżach, głównie poligraficznych.
Na samym początku dodam, że współpracujemy już z kilkoma firmami, ale czemu nie poszukać innych atrakcyjnych rozwiązań. Nie ukrywam, że cena stanowi ważne kryterium, jednak jakość też jest ważna. Najlepiej gdyby to był kompromis pomiędzy tymi dwoma, a dodatkowo uwzględniało solidność i w miarę sprawny czas realizacji. Oczywiście interesują mnie tylko konkretne oferty. Możliwa długofalowa współpraca.
Temat jest rozległy, ale może od początku.
- W najbliższym czasie (około 20 lutego) chcielibyśmy zlecić wykonanie około 1000 katalogów (500 szt. pol-ang + 500 szt. ang-ros). Nakład może się zwiększyć. Format: A4 (łącznie z okładkami 12 str.), druk 4+4 (okładka i każda strona), okładka papier kredowany mat 300 gr, jednostronnie pokryty folią mat (zewnętrzna część okładki). Środek 4 kartki (8 stron), papier kredowany mat 200 gr. Na grzbiecie szycie za pomocą zszywek 2 szt. Wersje pol-ang i ang-ros graficznie identyczne, jedynie wspomniany język. Projekt sami zrealizujemy i możemy wrzucić na ftp.
- Przy tym zleceniu możliwe również zlecenie druku książek gwarancyjnych (chcielibyśmy zlecić kompleksowo katalogi i książeczki) - okładka (4+0), około 250-300 gr, papier kredowany, powlekany jednostronnie folia mat, format A5 148×210 (orientacja pozioma), szyta zszywkami po krótszym boku. Środek 16 stron, może być cz-b, jedynie na dwóch stronach pojawi się kolor. Papier offset 80-90 gr. Ważne żeby dobrze pisało się po nim długopisem i trzymały się pieczątki. Nakład początkowy: 500 szt. W późniejszym terminie nakład może się znacząco zwiększyć na +. Myślę, że możliwe rocznie 5-10 tyś szt. Musi być wytrzymała - w końcu książka gwarancyjna Projekt podobnie jak w przypadku katalogów - przygotujemy sami.
- Chciałbym również zlecić wykonanie - ścianki wystawienniczej (mieliśmy podobną i świetnie się spisywała). Nie może być w formie łuku, jedynie coś w tym stylu wchodzi w grę: http://www.flagi-sign.pl/produkty_pr...a_popup_velcro
* konstrukcja: rozkładana aluminiowa
* torba transportowa na rolkach
* wymiary po rozłożeniu 300 x 226 x 30 cm (http://www.flagi-sign.pl/images//pro...pUp4x3_wym.jpg)
* wydruk do 360 cm szerokości
* materiał: Multisol D
- oświetlenie niekoniecznie
- Składany stojak na ulotki - coś w ten deseń: http://www.flagi-sign.pl/snu-1001
Musi swobodnie mieścić format A4 (katalogi) oraz być mobilny (lekki - aluminium)
- Lada wystawowa na front stoiska - coś atrakcyjnego. Łatwe do demontażu i przemieszczania, o małej wadze. Może być coś z plexi. Ważne, aby forma/kształt przyciągały wzrok i była możliwość wyeksponowania produktów, a także aby można było użyć tego jako stolik (np. stojąc i rozmawiając z klientem zainteresowanym produktami).
Może być podzielona na część gdzie można wyeksponować asortyment wystawowy, a poniżej część w rodzaju szafki do wrzucenia np. katalogów, ulotek i gadżetów, aby na bieżąco uzupełniać braki np: http://www.wms.pl/pl/gabloty-wystawiennicze,5,pg.html).
- Gablota wystawowa z kilkoma półkami, najlepiej plexi, pionowa, ścianki z 4 stron, z zamkiem - może być coś podobnego do: http://www.meble-sklepowe.eu/va2__ga...a.php?zakres=0
Jednak nie szkło, a plexi - bo ta wersja jest ciężka (sprawdzone )
- Pozycjonowanie strony firmowej, ale w innych krajach np: USA, Dominikana, Indonezja, Kanada itp. Do tego jeszcze linki sponsorowane. Ilość słów kluczowych do uzgodnienia.
Wszelkie oferty proszę kierować na PW. Wieczorem postaram się odpisywać.
P.S. W przypadku przygotowywania ofert - proszę o przygotowanie możliwie najlepszej oferty. Konkretna cena, opis produktu i czas wykonania. Wybieram najlepszą ofertę i zlecam wykonanie. Nie za bardzo mam czas na komentowanie i uwagi. Chciałbym sprawę załatwić sprawnie, bez rozbijania kisielu na atomy.
Na PW można podsyłać w wiadomościach linki z propozycjami oferowanych artykułów, usprawni to działanie.
Pozdrawiam
Arek 'Hunter'...nie ma to jak Octavia :drive:
>>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<
-
-
xtremesystems, dział marketingu w firmie, w której pracuję to ja. Na studiach też miałem takie przedmioty jak: marketing i zarządzanie - kierunek informatyka i ekonometria Zajmuję się jeszcze eksportem + logistyką + sprawy informatyczno-graficzne, ale ogarniam tematy. Jeśli dział się będzie powiększał, to mogę pomyśleć....nie ma to jak Octavia :drive:
Komentarz
-
-
Re: Marketing i reklama - możliwe kilka zleceń
Zamieszczone przez HunterWitam,
-Format: A4 (łącznie z okładkami 12 str.), druk 4+4 (okładka i każda strona), okładka papier kredowany 350 gr, jednostronnie pokryty folią mat (zewnętrzna część okładki). Środek 4 kartki (8 stron), papier kredowany 250 gr (jeszcze dokładnie to sprawdzę w poniedziałek).
Zamieszczone przez Hunterokładka (4+0), około 250-300 gr, powlekana jednostronnie folia mat,
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Hunterxtremesystems, dział marketingu w firmie, w której pracuję to ja. Na studiach też miałem takie przedmioty jak: marketing i zarządzanie - kierunek informatyka i ekonometria Zajmuję się jeszcze eksportem + logistyką + sprawy informatyczno-graficzne, ale ogarniam tematy. Jeśli dział się będzie powiększał, to mogę pomyśleć.
Komentarz
-
-
lend, hmmm... może faktycznie mi się z tym środkiem coś popierniczyło... W poniedziałek podam co i jak.
A książeczki gwarancyjne już poprawiłem - tak, papier kredowany - wewnętrzne strony okładki białe - czyli druga strona i przedostatnia....nie ma to jak Octavia :drive:
Komentarz
-
Komentarz